За периода от 30.11.2018 г. до 03.12.2018 г. инспекторите на ИАРА извършиха

...
За периода от 30.11.2018 г. до 03.12.2018 г. инспекторите на ИАРА извършиха
Коментари Харесай

Откриха бракониерски мрежи в язовир Мандра

За интервала от 30.11.2018 година до 03.12.2018 година инспекторите на ИАРА извършиха 53 инспекции в комерсиалната мрежа в цялата страна, в рибовъдни стопанства, във вътрешните водоеми, както и на транспорта на риба. Съставени са 4 акта за нарушавания на Закона за рибаството и аквакултурите (ЗРА) и са подхванати дейности, според закона.

Служители на ИАРА са направили инспекция на язовир " Мандра " в град Бургас след получен сигнал на тел.112 за съществуване на лица, които правят улов на риба с гумена лодка и мрежи във водите на язовира. При осъществяване на инспекцията е открито съществуването на 21 броя мрежи, сложени в работно състояние. Те са с обща дължина 1 050 метра и са извадени от водата, а уловът от тях е дарен на “Социален патронаж " в Бургас.

В различен морски град – Варна, на територията на Варненско езеро са хванати трима извършители, правили противозаконен лов на риба посредством косене (търмъчене). Съставени са актове актове за определяне на административни нарушавания, а уредите, послужили за осъществяване на нарушаванията, са конфискувани.

При подаден сигнал от фенове рибари е осъществена и инспекция на река Въча в региона на село Куртово Конаре. Забелязан е извършител, правил лов на риба на балканска пъстърва, който е задържал и укрил в гащеризона си 3 броя от уловената риба. Съставен му е акт, а въдицата и макарата са били конфискувани.

Без установени нарушавания са осъществените инспекции в комерсиалните мрежи на градовете Асеновград, Садово, Раднево, Чирпан, Сливен и Нова Загора. Нарушения няма и в Рибовъдно стопанство " Над Злати Николов “. В област Хасково инспекцията включи и язовир Тракиец, както и пазара в град Любимец – без открити нарушавания по ЗРА.  Няма нарушавания и на общинските пазари в Бяла и в селата Ценово, Долна студена и Полско косово. Проверки са осъществени и по реките Янтра и Дунав в област Русе. Съставени са общо 53 констативни протокола.

Проверките на инспекторите на ИАРА не престават.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР